Revoltata Nelly

Subscriu în totalitate descrierii concursului de înaltă calitate disputat ieri în cadrul celei de a doua semifinale a Eurovision 2009, descriere publicată pe http://sandy-bell.com/index.php?s=moldova&Submit=Search.

Cu toate că piesa o consider bună, interpretarea la fel, prestaţia scenică a Nelei cred că a cam lăsat de dorit. Această piesă poate impresiona un european indiferent doar prin energie şi culoare. Piesa comportă cu succes aceste elemente, dansurile celor patru dansatori din spate de asemenea, dar ei pălesc mult sub simplitatea decorului scenic şi lipsa unor lumini care să constituie un tot întreg cu o eventuală poveste a cântecului şi a prestaţiei scenice. Din punctul acesta de vedere am stat cam slăbuţ. A compensat calitatea piesei şi interpretarea. Aceste elemente au cucerit calificarea. Dar cred că este cam puţin pentru finală... Dacă totul rămâne aşa, apreciez o clasare între locurile 13-18 în finală.

Apropo, mă gândeam că acest Eurovision ar putea demonstra cel mai sincer poziţia Europei faţă de revolta noastră anti-cubanism din 7 aprilie. Lăsând la o parte labirinturile diplomaţiei, cred că vom vedea sâmbătă solidaritatea europenilor cu europenii din Moldova Europeană... Asta în cazul în care va fi doar televoting. Am în vedere televoting prin telefon şi nu prin alte metode "ne-europene"...
PS. O observaţie din presa rusă: "В безусловные победы можно также записать молдавскую финалистку Нелли Чобану: ее фолковая композиция стала, пожалуй, лучшей песней из прозвучавших со сцены в обоих полуфиналах, что на «Евровидении», впрочем, совсем не гарантия успеха." Iacă aşă!